top of page

Ayurvedinen joogahieronta

Syvärentouttavaa kehon ja mielen hoitoa

Ayurvedisessä joogahieronnassa hoidetaan kehoa kokonaisvaltaisesti. Ayurvedinen joogahieronta (AYM) on lattiatasolla tapahtuvaa kokonaisvaltaista hierontaa.  Kokovartalohieronnassa hoidetaan jalat, kädet, hartiat, niska sekä päänseutu. Mitään kipua tai vaivaa unohtamatta. Hieronta on kehoa, hermostoa ja mieltä rauhoittava kokonaisuus. Lopputuloksena totaalinen syvärentoutuminen.

ayurvedinen_joogahieronta_leijonamieli.fi_salo-5.jpg

Ayurvedinen joogahieronta

Ayurvedic Yoga Massage (AYM) -hieronnan on kehittänyt mestari Kusum Modak Punessa, Intiassa opiskeltuaan monia vuosia perinteistä ayurvedic-hierontaa ja Iyengar-joogaa.

Joogan tapaan myös AYM-hoitoja on erityyppisiä, joten hoidot räätälöidään aina asiakkaiden tarpeiden mukaan. Jokainen hoitokerta suunnitellaan asiakkaan tarpeiden mukaan, joten hoidot voivat olla hyvin dynaamisia, syviä ja energisiä ja yhtälailla hoidot voivat olla hyvin hitaita, hoitavia ja rauhoittavia.

Tavoitteena on auttaa avaamaan asiakkaan kehon jumeja ja saada energiatasot toivotulle tasolle.

Hieronta sisältää syvää öljyhierontaa ja venyttelyjä. Hieroja käyttää hieronnassa käsien lisäksi jalkojaan, kyynerpäitä sekä polvia.

ayurvedinen_joogahieronta_leijonamieli.fi_salo-72.jpg

Kokovartalohieronta-
Täydellinen kehon ja mielen rentoutus

Ayurvedisessä aatteessa ymmärretään, että pelkkien pehmytkudosten käsittely jättäisi lopputuloksen vaillinaiseksi, joten on tärkeää huomioida mielentila sekä tunteet hoidon yhteydessä. Ensisijainen tavoite on siis aina työskennellä siten, että asiakas tuntee olonsa rentoutuneeksi ja turvalliseksi sekä pystyy hengittämään rauhallisesti syvään.

 

Joogahieronnassa hoidot kohdistetaan joskus vamman tai kivun alueelle, mutta yleensä on tapana työskennellä koko kehon kanssa, koska kaikki on yhteydessä toisiinsa hermoston, faskian, verenkierron ja liikeratojen kautta. Riippuen siitä, mitkä ovat prioriteetit, suositellaan yleensä useamman hoitokerran hoitosarjaa, joka edistää koko kehon terveyttä ja auttaa selvittämään ongelmien syitä sekä hoitamaan niitä kokonaisvaltaisesti. 

Kokovaratalohieronnassa aktivoidaan hengityslihaksia, rentoutetaan rintakehä, vatsan ja lantion ympärillä olevia kudoksia sekä edistetään hengityksen tuntemista. Tämän jälkeen keskitytään lihasten, nivelsiteiden, jänteiden ja faskioiden jännitysten
lieventämiseen ja terveiden nivelten liikkuvuuden edistämiseen rohkaisemalla hermostoa
rentoutumaan sekä fyysisesti manipuloimalla kudoksia öljyhieronnalla, passiivisillavenytyksillä, vedoilla ja mobilisaatioilla

Joogahieronnasta apua

Parantamaan nesteen kiertoa, ruoansulatusta, hengityskapasiteettia
Poistamaan lihasten jännittyneisyyttä ja lievittämään stressiä
Tasapainottaa sisäelimien toimintaa
Edesauttaa kehon luonnollisen tasapainon palautumista
Lisää notkeutta, nivelten liikkuvuutta sekä parantaa ryhtiä
Emotionaalinen vapautuminen
Syvä rentoutuminen ja mielen rauhoittaminen
Lisäämään yhteyttä kehon ja mielen välillä
Parantamaan unen laatua

ayurvedinen_joogahieronta_leijonamieli.fi_salo-32.jpg
ayurvedinen_joogahieronta_leijonamieli.fi_salo-91.jpg
ayurvedinen_joogahieronta_leijonamieli.fi_salo-34.jpg

Mitä on joogahieronta?

Ayurvedinen joogahieronta (AYM) on lattiatasolla tapahtuvaa kokonaisvaltaista hierontaa. 

Hoito alkaa öljyhieronnalla. Vähitellen lämmitetään ja pehmennetään lihaskudokset ja faskiat.
Hieronnan aikana keskitytään myös hengittämiseen ja hengityksen avulla autetaan hermostoa rentoutumaan. Näin saadaan vartalo ja mieli rentoutumaan. 

Hieronnan apuna käytetään luonnollisia öljyjä ja jauhetta (Acorus calamus). Näiden yhdistelmä antaa miellyttävän kuorivan tunteen, mutta auttaa pääasiassa parantamaan pintaverenkiertoa ja lämmittämään kudoksia.

Öljyhierontaa tukevat hellävaraiset mobilisaatiot, vedot ja avustetut (passiiviset) joogavenytykset. Nämä liikkeet auttavat kudoksien toimintaa, varsinkin jos sinulla on ollut vammoja tai pidemmän aikaisia vaivoja. Näillä lempeillä liikkeillä autetaan jänteitä ja nivelsiteitä rentoutumaan, parannetaan verenkiertoa ja edistetään nivelten luonnollista paranemista
. Hoito päättyy rentouttavan pää- ja kasvohierontaan.

 

Hierontoja on 60, 90 ja 120 minuutin mittaisia.
Perinteisin on 90 minuutin mittainen, jossa keritään käymään ongelmakohdat läpi ja rentouttamaan kehoa. 120 minuutin hoidossa aika riittää varmemmin kokonaisvaltaisen kehon läpikäyntiin ja rentouttamiseen. 60 minuutin mittaisessa hieronnassa keskitytään hoitamaan yleensä ylävartaloa.

 Hierontaa varten ei tarvitse olla erityistä vaatetusta tai muita varusteita, vaan hieronnan aikana ollaan mahdollisimman vähissä vaatteissa. Palella ei tarvitse, vaan alusta on lämmitettävä malli sekä sinut peitellään pyyhkeillä ja vilteillä.

Tuntia ennen hoitoa ja tunnin sen jälkeen kannattaa olla syömättä raskaammin, lähinnä keskittyen kehon nesteyttämiseen riittävällä veden juomisella.

Leijonamielessä hierontahoidot tekee Mikko, joka on saanut AYM- massage threapist 1-4 levelin koulutuksen Ayurvedic Yoga Massage UK :ssa Lontoossa.

Tule kokemaan Ayurvedinen joogahieronta ja täydellinen syvärentoutuminen!

LEIJONAMIELI 

Hieroja Salo

Anchor 1
bottom of page